Kabaddi Terimleri ve Kuralları

Kabaddi, Güney Asya kökenli, temas ve takım çalışmasına dayalı bir spordur. Bu oyunda, iki takımın her biri için belirlenmiş olan teknik terimler ve kurallar bulunmaktadır. Bu blog yazısında, Kabaddi'de kullanılan bazı temel terimler üzerinde duracağız ve oyunun temel kurallarını anlatacağız.

Raider (Baskıncı)

Raider ya da Baskıncı, karşı takımın yarısına baskın düzenleyen ve puan kazanmaya çalışan oyuncudur. Baskıncı, karşı takımın oyuncularına dokunarak ve kendi sahasına geri dönmeye çalışırken onları 'out' yaparak puan kazanır.

Defender (Savunmacı)

Savunmacılar, kendi yarı sahalarında Raider'ı durdurmaya ve onu 'out' yapmaya çalışan oyunculardır. Defender'lar, takım çalışması ve fiziksel güç kullanan stratejik savunma manevraları yapar.

Touch Points (Temas Puanları)

Raider'ın, baskın esnasında karşı takımın oyuncularına dokunarak kazandığı puanlara Touch Points denir. Her başarılı temas bir puan kazandırır.

Empty Raid (Boş Baskın)

Herhangi bir rakip oyuncuya temas etmeden Raider'ın kendi sahasına dönmesi durumuna Empty Raid denir. Bu durumda puan kazanılmaz.

Kabaddi Puan Tablosu

Terim Açıklama Puan
All-Out Karşı takımın tüm oyuncuları out olduğunda verilen puan. 2+ Takımdaki Oyuncu Sayısı
Super Tackle Üç veya daha az savunmacının raider'i 'out' yapması durumu. 2
Do-or-Die Raid Üst üste iki boş baskın sonrası zorunlu olarak yapılması gereken baskın. Değişken

Oyunun devamında, raider ve defans oyuncuları arasında pek çok heyecanlı mücadele yaşanmaktadır. Takımların puanları, raider'ın başarısına ve savunma takımının raider'ı 'out' yapma yeteneğine bağlı olarak değişir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kabaddi'de raider, karşı takımın yarısına baskın düzenleyen ve dokunduğu oyunculara temas ederek puan kazanmaya çalışan oyuncudur.

Kabaddi'de all-out durumunda, karşı takımın tüm oyuncuları out olduğunda iki ek puanla birlikte takımdaki oyuncu sayısına eş değer puan kazanılır.

Kabaddi'de boş baskın, raider'ın herhangi bir rakip oyuncuya dokunmadan kendi sahasına geri döndüğü durumdur ve bu durumda puan kazanılmaz.