Tur Otomobil Sporlarının Efsaneleri

Tur otomobil yarışları, yüksek adrenalin ve mücadele dolu anların yaşandığı, hızın ve stratejinin ön planda olduğu bir motor sporları dalıdır. Geçmişten bugüne, bu alanda birçok yarışçı adını altın harflerle yazdırmıştır. İşte tur otomobil yarışlarının unutulmaz isimleri ve onların başarılarla dolu kariyerleri.

Roberto Ravaglia

1980'lerin sonunda WTCC serilerinde fırtına gibi esen İtalyan yarışçı Roberto Ravaglia, BMW ile gösterdiği başarılı performanslar sayesinde tur otomobil dünyasında efsaneleşmiştir. Özellikle 1987'de WTCC şampiyonu olarak hafızalarda yer etmiştir. Ravaglia, yarışçılık döneminin yanı sıra sahip olduğu takımıyla da sayısız şampiyonluklara imza atmış bir isimdir.

Andy Priaulx

Britanyalı yarışçı Andy Priaulx, 2004'ten 2007'ye kadar üst üste üç kez FIA Dünya Tur Otomobil Şampiyonası'nı kazandı. Priaulx bu başarılarıyla kendini tur otomobillerinin en başarılı pilotları arasına yazdırmayı başarmıştır.

Jason Plato

İngiliz yarışçı Jason Plato, Britanya Tur Otomobil Şampiyonası'nda (BTCC) kariyerine sayısız zafer sığdırmıştır. 1997 yılından bu yana BTCC'de mücadele eden Plato, bu alanda en çok yarış kazanan sürücülerden biri olmuştur.

Yvan Muller

Fransız pilot Yvan Muller, Dünya Tur Otomobil Şampiyonası'nda inanılmaz başarılar elde etmiş ve 4 kez dünya şampiyonu olmuştur. Uzun yıllar boyunca değişik markalar altında yarışan Muller, tur otomobil yarışlarında bir yaşayan efsane olarak anılmaktadır.

Parlak Bir Yıldız: Gabriele Tarquini

İtalyan eski Formula 1 pilotu Gabriele Tarquini, tur otomobil yarışlarındaki kariyerinde de büyük bir iz bırakmıştır. Geçmişten günümüze kadar elli yaşını aşkınken bile yarışlar kazanan Tarquini, tur yarışlarının deneyimli ve hala aktif olan simgelerindendir.

Yarışçı İsmi Uyruk Şampiyonluklar Başlangıç Yılı
Roberto Ravaglia İtalya WTCC Şampiyonu (1987) 1980
Andy Priaulx Birleşik Krallık WTCC Şampiyonu (2005, 2006, 2007) 2001
Jason Plato Birleşik Krallık BTCC Şampiyonu 1997
Yvan Muller Fransa WTCC Şampiyonu (2008, 2010, 2011, 2013) 1986
Gabriele Tarquini İtalya ETCC Şampiyonu (2003), WTCC Şampiyonu (2009) 1987

Sıkça Sorulan Sorular

Fransız pilot Yvan Muller, Dünya Tur Otomobil Şampiyonası'nda 4 kez şampiyon olarak bu alanda en çok şampiyon olan yarışçılardan biridir.

Jason Plato, Britanya Tur Otomobil Şampiyonası'nda (BTCC) birçok başarı elde ederek bu alandaki en başarılı yarışçılardan biri olarak kabul edilmektedir.

Gabriele Tarquini, Avrupa Tur Otomobil Şampiyonası (ETCC) 2003 ve Dünya Tur Otomobil Şampiyonası (WTCC) 2009 yılında şampiyon olmuştur.