Tüm Zamanların Efsane Güreşçileri

Güreş, derin kökleri ve zengin tarihîyle birçok efsanevi sporcuyu bünyesinde barındırmıştır. Eski Dünya'dan gelen bu ata sporumuz, efsaneleşen pehlivanlarıyla hafızalara kazınmıştır.

Yaşar Doğu ve Naim Süleymanoğlu'nun Müthiş Kariyerleri

Yaşar Doğu, 20. yüzyılın başlarında Türkiye'yi uluslararası arenada temsil eden bir dönemin yıldızı. Dünya şampiyonalarında ve Olimpiyat Oyunları'nda gösterdiği üstün başarılarıyla tanınır. Naim Süleymanoğlu ise küçük fakat kuvvetli yapısıyla 'Cep Herkül' lakabına sahip olup, halterdeki başarılarıyla gündeme gelmiştir.

Hamza Yerlikaya ve Rıza Kayaalp'ten Üstün Başarılar

İki Olimpiyat şampiyonluğu olan Hamza Yerlikaya, Türkiye güreşinin altın sayfalarından biridir. Efsanevi başarıları ve azmiyle ün kazanmıştır. Rıza Kayaalp ise greko-romen güreşte yükselen bir yıldız olup, dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandığı madalyalarla adından söz ettirmiştir.

Taha Akgül - Günümüzün Dünya Şampiyonu

Taha Akgül, serbest güreşteki hakimiyeti ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda kazandığı altın madalya ile günümüzün en büyük Türk güreşçilerinden biri olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır. İnanılmaz derecede başarılı bir kariyere sahip olan Akgül, hâlâ aktif olarak minderlerde ter dökmektedir.

Efsanevi Güreşçilerin Listesi

Adı Stili Başarıları
Yaşar Doğu Greko-Romen Dünya Şampiyonu, Olimpiyat Madalyalı
Hamza Yerlikaya Greko-Romen İki kez Olimpiyat Şampiyonu
Rıza Kayaalp Greko-Romen Dünya Şampiyonu, Çok sayıda Avrupa Şampiyonluğu
Taha Akgül Serbest Olimpiyat Şampiyonu, Dünya Şampiyonu

Sıkça Sorulan Sorular

Hamza Yerlikaya, güreşte en çok, iki kez Olimpiyat şampiyonluğu kazanan Türk güreşçisidir.

Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest güreşte altın madalya kazanarak en yeni Türk Olimpiyat şampiyonu olmuştur.

'Cep Herkül' lakabıyla tanınan güreşçi, ağırlık kaldırmada dünya rekorları kıran ve halterde olağanüstü başarılar elde eden Naim Süleymanoğlu'dur.