Supercross Efsaneleri

Supercross, hareketli manevraları, nefes kesen yarışları ve efsanevi sporcuları ile motor sporları arasında özel bir yere sahiptir. Tarihte bu zorlu alanda adını altın harflerle yazdırmış olan bazı isimler vardır ki, onlar bu spora damga vurmuş ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmuştur. İşte Supercross tarihinin unutulmaz isimleri.

Jeremy McGrath

Amerikalı yarışçı Jeremy McGrath Supercross dünyasında ‘King’ lakabıyla tanınır ve bu sporun en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. McGrath, rakiplerine korku salan stili ve muazzam başarılarıyla tanınıyor. McGrath, kazandığı 7 Supercross şampiyonluğu ile bu alanda adeta bir rekortmen.

Ricky Carmichael

‘GOAT’ yani ‘Tüm Zamanların En İyisi’ lakaplı Ricky Carmichael, Supercross ve motokros dendiğinde akla gelen ilk isimlerdendir. Kazandığı sayısız şampiyonluk ve mücadeleci ruhu ile genç sporculara ilham olan Carmichael, Supercross kültürüne büyük katkılar sağlamış bir yıldızdır.

James Stewart Jr.

James Stewart Jr. inanılmaz yetenekleri ve pistteki akrobasi dolu stilinden ötürü ‘Bubba’ olarak anılmaktadır. Kendine has sürüş tarzıyla birçok mücadelede göz dolduran Stewart, bu sporda kırılması güç rekorlara imza atmış bir diğer efsane isimdir.

Chad Reed

Australyalı sporcu Chad Reed, uluslararası başarıları ile Supercross sahnesinde sivrilen bir diğer büyük isimdir. Reed, kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla sporun global çapta tanınmasına katkı sağlamıştır.

Supercross'un efsanevi isimleri tabii ki bu dört büyük yıldızla sınırlı değil. İşte Supercross tarihine adını yazdırmayı başarmış diğer unutulmaz sporcular:

İsim Uyruk Şampiyonluk Sayısı
Ryan Villopoto Amerikalı 4
Ryan Dungey Amerikalı 4
Jeff Ward Amerikalı Mutlak Şampiyonluklar

Sıkça Sorulan Sorular

Jeremy McGrath, Supercross tarihinde 7 kez şampiyon olmuştur.

Ricky Carmichael 'GOAT' yani 'Tüm Zamanların En İyisi' olarak tanınır.

James Stewart Jr., 'Bubba' olarak bilinir ve akrobasi dolu sürüş stili ile tanınır.