Serbest Düşüşün Efsaneleri

Serbest düş, gökyüzünün sınırsız mavi boşluğunu keşetmeye olan tutkuyla birlikte anılan bir spordur. Bu tutku ve adrenalin dolu sporun arkasındaki bazı isimler ise çoktan efsane olmayı başardılar. İşte serbest düş efsaneleri arasında isimlerini altın harflerle yazdıran atletler...

Felix Baumgartner

Felix Baumgartner, cesareti ve dikkat çekici rekorları ile tanınan bir isimdir. Red Bull Stratos projesi kapsamında 2012 yılında stratosferden atlayış yaparak ses hızını aşma ve en yüksekten atlayış yapma gibi çok sayıda rekorun sahibi olmuştur. Cesur ruhu ve yenilikçi yaklaşımı, onu bu sporun unutulmazları arasına katmıştır.

Jeb Corliss

Dünya çapında tanınan bir diğer serbest düşünün usta ismi Jeb Corliss'tir. Aklınıza gelebilecek en tehlikeli tabiat anıtları arasında uçarak ve bu anıtların arasından sıvışarak yapılan uçuşlarıyla bilinir. Adeta bir kuş gibi çarpraz uçuş yapabilen Corliss, serbest düş camiasında kendine has bir yer edinmiştir.

Luke Aikins

Luke Aikins, adını tarihe 'paraşütsüz atmış ilk insan' olarak yazdıran serbest düşünün mihenk taşlarından biridir. 'Heaven Sent' atlayışıyla bilinen Aikins, bu rekoru kırmak için 7,620 metre yükseklikten atlayarak hayret verici bir başarıya imza atmıştır. Serbest düş alanında yaratıcılığı ve sınırları zorlayan yaklaşımı ile tanınır.

Serbest Düşün Yıldızları

İsim Ülke Önemli Başarılar
Felix Baumgartner Avusturya Stratosferden atlayış, ses hızını aşma
Jeb Corliss ABD Çarpraz uçuşlar, tehlikeli tabiat anıtları arası sıvış
Luke Aikins ABD Paraşütsüz atlayış, 7,620 metre

Sıkça Sorulan Sorular

Felix Baumgartner, Red Bull Stratos projesi ile stratosferden atlayış yaparak serbest düşte ses hızını aşan ilk insan olmuştur.

Luke Aikins, 'Heaven Sent' adlı atlayışıyla 7,620 metre yükseklikten atlayarak paraşütsüz serbest düüşen ilk insan olarak rekor kırmıştır.

Jeb Corliss, çarpraz uçuşları ve hissettirdiği adrenalin ile tanınır, özellikle tehlikeli tabiat anıtları arasında hassas ve dikine uçuşlarıyla ünlüdür.