Poker Dünyasının Efsaneleri

Poker, çoğu zaman bireysel ustalık, psikolojik savaş ve stratejiyle ilişkilendirilen bir zeka oyunudur. Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan bu oyun, birçok karizmatik ve yetenekli oyuncuyu da bünyesinde barındırmaktadır. İşte poker tarihinde adlarını altın harflerle yazdıran ve unutulmaz kazanımlarıyla tanınan efsane poker oyuncularından bazıları...

Phil Ivey

Muazzam yetenekleriyle ülkenin dört bir yanında tanınan Phil Ivey, poker dünyasının tartışmasız üstatlarından biri olarak kabul edilir. İnanılmaz derecede başarılı bir kariyeri olan Ivey, on WSOP (World Series of Poker) bileziklerine sahiptir ve 'Pokerdeki Tiger Woods' olarak da anılır.

Doyle Brunson

Pokerin yaşayan efsanesi Doyle Brunson, yarım asırdan fazla süren kariyeri boyunca oyunun en ikonik figürlerinden biri haline gelmiştir. 'Texas Dolly' takma adıyla bilinen Brunson, poker literatürüne de katkıda bulunmuş ve 'Super/System' adlı kitabıyla birçok oyuncunun hayatında dönüm noktası oluşturmuştur.

Johnny Chan

Bir zamanlar poker dünyasının hakimi olan Johnny Chan, arka arkaya iki kez şampiyon olduğu WSOP ana etkinlikleriyle hafızalarda yer edinmiştir. 'Orient Express' olarak anılan Chan, on bilezik ve sayısız başarı ile poker severlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Phil Hellmuth

'Poker Brat' lakabıyla tanınan Phil Hellmuth, pokerdeki eksantrik kişiliği ve muazzam başarılarıyla bilinir. WSOP bilezikleri sayısında rekoru elinde tutan Hellmuth, defalarca finale kalmış ve poker tarihinin en çok kazanan oyuncuları arasındadır.

Dünya Çapında Poker İmparatorlukları Kuranlar

Oyuncu Adı WSOP Bilezikleri Unvanlar Kazançlar
Phil Ivey 10 Pokerin Tiger Woods'u 30 Milyon $+
Doyle Brunson 10 Pokerin Babası 6 Milyon $+
Johnny Chan 10 Orient Express 8.5 Milyon $+
Phil Hellmuth 15 Poker Brat 24 Milyon $+

Bu isimler, poker müzesinde ömür boyu yerlerini almış oyuncular olarak esin kaynağı olmaya devam ediyor. Poker dünyasında yankıları uzun yıllar sürecek başarılarıyla, sadece kazandıkları para ve unvanlarla değil, oyunu şevk ve tutkuyla oynamalarıyla da ön plana çıkan bu efsaneler, pek çok spor merkezinin SporAra'da sunduğu eğitim programlarının ilham kaynağıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Phil Hellmuth, poker tarihindeki en çok WSOP bileziği kazanan oyuncudur ve bu rekoru 15 WSOP bilezik ile elinde tutmaktadır.

'Orient Express' olarak bilinen Johnny Chan, arka arkaya iki kez WSOP ana etkinliklerinde şampiyon olmuştur.

Poker efsanesi Doyle Brunson, 'Super/System' adında yüksek başarı ve popülerlik kazanan bir poker strateji kitabının yazarıdır.