Hız Pateni Dünyasının Efsaneleri

Hız pateni, buz üzerinde hızlıca kayıp rakiplerini geride bırakma yarışıdır ve dünya genelinde sayısız sporcu bu spor dalında adını duyurmuştur. İşte tüm zamanların bilinen en iyi hız pateni sporcularından bazıları ve onların başarıları:

Eric Heiden - Her Zamanın En Büyüğü

Amerikalı eski hız patenci Eric Heiden, tüm zamanların gelmiş geçmiş en büyük hız pateni oyuncularından biri olarak kabul edilir. 1980 Kış Olimpiyatları'nda erkekler bütün hız pateni mesafelerinde altın madalya kazanan tek sporcu olma unvanını hâlâ elinde tutmakta.

Bonnie Blair - Kadınların Hızlı Yıldızı

Bonnie Blair, Amerika Birleşik Devletleri'nden bir başka ünlü hız patenci. Blair, kariyeri boyunca altı Olimpiyat madalyası kazanarak, kadınlarda en çok altın madalya kazanan ABD'li hız patencisi olmuştur.

Sven Kramer - Uzun Mesafe Uzmanı

Hollandalı hız patenci Sven Kramer, özellikle uzun mesafelerde gösterdiği üstün performans ile tanınır. Kramer, birçok Dünya Şampiyonluğu ve Olimpiyat altını ile sporun en büyük isimlerinden biri haline gelmiştir.

Ireen Wüst - Hız Pateninin Kraliçesi

Ireen Wüst, Hollanda'dan gelen bir başka hız pateni fenomenidir. Wüst, Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı birçok madalya ile tarihin en dekore edilmiş kadın hız patencisi unvanını elinde bulundurmaktadır.

Hız Pateni Efsaneleri Tablosu

İsim Uyruk Olimpiyat Altınları Dünya Şampiyonlukları
Eric Heiden Amerika Birleşik Devletleri 5 ?
Bonnie Blair Amerika Birleşik Devletleri 5 ?
Sven Kramer Hollanda 4 ?
Ireen Wüst Hollanda ? ?

Sıkça Sorulan Sorular

Hız pateninde en çok Olimpiyat altın madalyası kazanan kadın sporcu, Bonnie Blair'dır.

Eric Heiden, 1980 Kış Olimpiyatları'nda erkekler bütün hız pateni mesafelerinde altın madalya kazanan tek sporcudur.

Ireen Wüst, tarihin en dekore edilmiş kadın hız patencisi unvanını elinde bulundurarak, Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı birçok madalya ile tanınır.