Briç Dünyasının Efsaneleri

Briç, zeka, strateji ve psikolojiyi bir araya getiren benzersiz bir oyun olarak çokça kişinin hayatında özel bir yere sahiptir. Dünyanın dört bir yanında yüksek rekabetin yaşandığı bu oyunun gelişimindeki anahtar figürler, yetenekleriyle briç tarihine adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. İşte tüm zamanların en beğenilen ve saygı duyulan briç oyuncularından bazıları:

Giorgio Belladonna

1923 yılında İtalya’da doğan Giorgio Belladonna, briç tarihindeki en parlak yolculuklardan birinin sahibidir. Belladonna, 1950’lerden 1970’lere kadar İtalyan ‘Mavi Takım’ın bir üyesi olarak 13 kez Dünya Briç Şampiyonluğu kazanmış, ayrıca Avrupa Şampiyonaları sayısız kez kazanmıştır.

Oswald Jacoby

Amerikalı briç mühteşi Oswald Jacoby, 1902 yılında doğduğu Teksas’tan tüm dünyaya uzanan bir başarı hikayesine sahiptir. Jacoby, 1930’lardan itibaren Amerika Açık Takımı ile pek çok başarıya imza atmış, aynı zamanda strateji ve oyun teorisine dair yazdığı kitaplarla da briç literatürüne katkıda bulunmuştur.

Bob Hamman

1938’de doğan ve genç yaşından itibaren oyunun zirvesine çıkarak ismini duyuran Bob Hamman, Amerika Birleşik Devletleri briç camiasının en tanınmış simalarındandır. Hamman, çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller kazanmış ve briç oyunu için bir ölçüt haline gelmiştir.

Zia Mahmood

Pakistan kökenli olan ve briç camiasında kendine has bir yeri olan Zia Mahmood, oyun tarzı ve karizması ile tanınır. 1946 yılında dünyaya gelen Zia, uluslararası arenada ABD’yi temsil etmiş ve sayısız başarıya imza atmıştır.

Efsanevi Kadın Briç Oyuncuları

Briç, sadece erkeklerin hakim olduğu bir arena değil, aynı zamanda pek çok yetenekli kadın oyuncunun da başarılarıyla öne çıktığı bir alandır. Rixi Markus, Fritzi Gordon ve Helen Sobel Smith gibi kadın oyuncular, zekıları ve oyun becerileriyle tanınmış ve saygı duyulmuştur.

Oyuncu Doğum Yılı Uluslararası Başarıları
Giorgio Belladonna 1923 13 Dünya Şampiyonluğu
Oswald Jacoby 1902 Çok sayıda Amerika ve Uluslararası Şampiyonluk
Bob Hamman 1938 Sayısız Ulusal ve Uluslararası Ödüller
Zia Mahmood 1946 Amerika Birleşik Devletleri adına uluslararası başarılar

Sıkça Sorulan Sorular

Giorgio Belladonna, briçte 13 kez Dünya Şampiyonu olmuştur ve en fazla şampiyonluk kazanan oyuncular arasında yer alır.

Oswald Jacoby, briç stratejileri ve oyun teorileri konusunda yazdığı kitaplarla tanınır ve çok sayıda Amerika ve uluslararası şampiyonluklarına sahiptir.

Rixi Markus, Fritzi Gordon ve Helen Sobel Smith gibi kadın briç oyuncuları, oyun becerileri ve zekaları ile tanınır ve bu alanda öncü olmuşlardır.