Her spor dalında olduğu gibi binicilik sporuna da başlamadan önce o binicilik ekipmanlarını tanımanız gerekir. Binicilik sporunu sürekli yapmak istiyorsanız ise bu bilgiler size ekipman satın almanız adına faydalı olabilir. Bu nedenle binicilik sporunu deneyimlemek isteyenler veya binicilik eğitimi almak isteyenler için binicilik ekipmanlarını aşağıda listeledik.

  1. Binicilik Kaskı: Herkesin başına gelecek diye bir şey yok ama binicilik yaparken düşmelerden korunmak için kask giymek çok önemlidir. Binicilik kaskları, başın etrafında sıkıca oturacak şekilde tasarlanmıştır ve çarpışma durumunda darbeyi emmek için özel olarak üretilmiştir.

  2. Binicilik Çizmesi: Normal çizmelerden farklı olan binicilik çizmeleri, ayak bileği desteği ve topuk kısımlarında sertliği olan özel tasarımları ile binicinin güvenliğini sağlamak için üretilir. Binicilik çizmeleri sizi sağlam bir şekilde tutarak binicilik deneyiminizi daha güvenli hale getirir.

  3. Binicilik Pantolonu: Pantolonlar günlük hayatta yürüyüş yapmanız için dizayn edilir. Binicilik pantolonları ise özel tasarımları ile binicilerin rahat hareket etmelerine ve sürüş esnasında sürtünme ile oluşan yaralanmalardan korunmalarına yardımcı olur.

  4. Eldivenler: Eldivenler, tutuşu iyileştirmek ve sürtünmelerden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için biniciler tarafından kullanılır. Binicilik eldivenleri, elinizi iyi kavrayacak şekilde tasarlanmıştır ve genellikle deriden yapılır.

  5. At Bakımı Ekipmanları: Binicilik ekipmanlarının sadece biniciler için değil, aynı zamanda atlara da özel olarak tasarlanmış ekipmanları da vardır. At bakımı ekipmanları arasında fırçalar, taraklar vb. ürünler bulunur.

Binicilik sporu için bu ekipmanlar, binicilik deneyiminizi daha güvenli ve keyifli hale getirmek için önemlidir. Ancak her ekipmanın kalitesi ve uyumu önemlidir. Binicilik ekipmanlarının doğru ve düzenli bir şekilde bakımı yapıldığında uzun ömürlü olacaktır. Eğer binicilik sporunu düzenli olarak yapmayı planlıyorsanız yukarıdaki ekipmanları almanız eğitmenleriniz tarafından da şiddetle tavsiye edilecektir. Henüz bir kursa dahil olmadıysanız binicilik sporları kurslarımıza veya deneyim etkinliklerimize katılabilirsiniz.